• ADMIN den 23-06-2016

Kære alle forældre, elever og medarbejdere

Sommerferien er nær - et spændende skoleår er gået. Det er efterhånden længe siden, at vi har givet lyd fra os i form af et nyhedsbrev fra Fagcenter Børn og Familier, men det betyder absolut ikke, at der ikke sker noget ude på skolerne. Der sker nemlig hele tiden rigtig meget, og vore folkeskoler er i en rivende udvikling.

Se mere i vedhæftede nytbrev - bare klik på linket

Venligst Henrik Madsen

Fagcenterchef Børn og Familier

Vinderen af konkurrencen i Læringscentret

Konkurrencen gik ud på at gætte bogen, som blev vinder af Orlaprisen 2016. Marcus Nygård Jensen 5.Y. vandt konkurrencen, og hvad tror I Marcus vandt - selvfølgelig: Karmaboy – Kometen og den onde numsekløe af Jacob Riising.

(Se foto her til højre)

Turen til København (af Anna-Karen 4.B)

Først blev jeg sat af ved Sorø Station, hvor vi skulle med toget kl. 8.48 men det blev aflyst så vi tog et nyt tog kl. 8.53. I toget sad jeg ved siden af en mand og overfor mig sad Krista Marie og Christel. Vi hyggede vildt meget. Så kom vi til National museet, hvor den ægte solvogn var (det var fedt) jeg fik også købt lidt slik. Så gik vi ned til Rundetårnet, men midt på vejen stoppede vi og så begyndte det at dryppe lidt, og vi stod der ca. 10 minutter, fordi de voksne SKULLE have kaffe😁😁. Så kom vi til rundetårnet. Der var langt op, men det var sjovt. Mig og Christel tog en selfie (se billedet til højre).

Da vi var kommet ned gik vi i læ, fordi det begyndte at regne helt vildt, men så sang vi fødselsdagssang for Marcus (4.a) og vi fik også en Dumle slikkepind af ham. Så var der nogen der gik ned til Hovedbanegården, men de andre (blandt andet mig) tog metroen. Så ventede vi på vores tog i ca. en time. Der var nogen i toget der fik en kupon hvor de kunne få: Kaffe eller te - Lille slushice - Kildevand, da vi kørte til København, fordi vores første tog ikke kom. Så der fik vi en slushice GRATIS. Der var nogen der shoppede der mens vi ventede på toget. Så kom vores tog kl. 15.03 så sad jeg ved siden af Krista Marie og overfor mig sad der en dame og ved siden af hende sad Christel.

Vi fjollede så meget at vi fik helt ondt i maven.😂😜 Så kom vi hjem igen 16.00. TAK FOR EN GOD TUR MILLE, RIE, JAN, ANNE, STINA, RENÉ, 4.B,  4,A OG 4,C.

Ja Jeg fik indfriet mine forventninger, fordi jeg fik set solvognen. Jeg oplevede det på en god og sjov måde og vi kan klart gøre det igen.

Mange gode hilsner Anna-Karen❤️

Anna-Karen og Christel 4.B

Turen til København (af Emma 4.A)

Klokken var 08.20 og hele 4. årgang mødtes på Sorø station. Vi tog toget til Københavns Hovedbanegård og begyndte at gå hen til Nationalmuseet. Vi gik rundt på Nationalmuseet sammen med vores gruppe. Jeg var sammen med Yasmin, Anna, Caroline, Katrine, Daniel, Mathias E, Mads-Emil, Lillie, Josefina og Signe.

Jeg fik lov til at se guldhornene som jeg havde glædet mig til at se. Vi så den originale solvogn. Vi så uroksen fra Vig (se billedet til højre). Vi så kvinden med barnet fra Jellinge. Det var rigtig spændende at se de ting der var på Nationalmuseet. Det var ting jeg gerne ville ind og se igen en dag.

Derefter tog vi op til Rundetårn og så ud over hele København. Vi var ca. oppe i Rundetårn i 30 minutter og så gik vi ned.

Da vi kom ned gik vi ind under et halvtag og sang en fødselsdagssang for Marcus. Han måtte have været uartig for det regnede helt vildt meget. Så delte Marcus dumle slikkepinde ud til hele 4. årgang.

Bagefter gik vores gruppe ind til en yoghurt-butik (frozen yoghurt) og fik en is. Der sad vi ca. i 30 minutter. Så gik vi op til Hovedbanegården og fik en gratis slush ice, fordi det tog vi skulle have været med var aflyst. Derfor så tog vi toget hjem klokken 15.03 og blev hentet af vores forældre.

Uroksen fra Vig